Politika

Raport otkriva: Dogovorena podjela imovine bivše SFRJ. Šta bi trebalo pripasti BiH?

Prije dva dana je u Sarajevu održan veliki sastanak delegacija iz zemalja regiona, tačnije bivših država SFRJ na kojem se dogovarala raspodjela imovine bivše države, saznaje Raport.

Konferencija je trajala dva dana, domaćin je bilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, a kako je Raportu potvrđeno postignut je sporazum koji sad trebaju parafirati vlade država.

Prema informacijama koje smo dobili prema preliminarnom sporazumu BiH dobila vrijedne nekretnine, koje će većinom prodati.

Tako je BiH dobila zemljište parcelu u gradu Brazil. Ostalo je da izađe geometar koji će premjeriti i ravnomjerno raspodjeli parcelu.

Tu bi se trebala graditi ambasada BiH, o čemu je već donesena odluka u Predsjedništvu i na Vijeću ministara BiH.

PROČITAJTE  Aleksandar Vučić ekskluzivno za Raport: Poštujem Dodika, ali ja radim u interesu Srbije. Komšić i Džaferović mogli su me zvati zbog hapšenja Vranja, ali nisu

Pored toga, kako nam je rečeno, BiH bi trebala dobiti stanove (navodno čak tri) koji imaju po 160 kvadratnih metara i to u Nju Delhiju.

Predmet rasprava bila je i ogromna zgrada u Moskvi. Tu je nakad bila ambasada i rezidencija SFRJ. Kako nam je rečeno BiH je dobila na korištenje tri velike prostorije unutar tog kompleksa.

Uz sve to, BiH bi trebala pripasti i zgrada u Montevideo, glavnom gradu Urugvaja. Tu bi zgradu država BiH trebala prodati, jer ne postoji nikakav interes za nju, s obzirom na to da ne postoje nikakvi diplomatski odnosi.

Ipak ovo nije konačno s obzirom na to da sve mora potvrditi i Vijeće ministara BiH.

PROČITAJTE  SDP, NS i NiP: Situacija je krajnje ozbiljna, Dodik i njegova stranka se moraju suočiti sa ozbiljnim sankcijama


Povezani postovi: