vakcinacija u zetri
Vijesti

Raport otkriva: Ko je uposlenica Zavoda za javno zdravstvo KS koja je preko reda vakcinisala širu rodbinu u Zetri

Prije nekoliko dana je ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić potvrdio da je došlo do zloupotreba vakcina protiv koronavirusa u tokom procesa vakcinacije u Sarajevu.

Kako je tad objavio, dvije uposlenice Domova zdravlja vakcinisale su širu porodicu jedne uposlenice Zavoda za javno zdravstvo KS.

Sve je, kako je rekao Vranić, prijavljeno i vrše se provjere, te će se, vjerovatno, osobe koje su prekršile protokole sankcionirati.

No, ko je uposlenica Zavoda za javno zdravstvo KS koja je na vakcinaciju preko reda dovela širu rodbinu?

Raport otkriva da se radi o Elvesti Mulahasanović. Ona je pomoćnica direktorice Zavoda Aide Pilav. I to za pravne poslove.

PROČITAJTE  Ministar Staša Košarac oženio se po treći put. Izabranica je 17 godina mlađa od njega

Prema našim informacijama, Elvesta Mulahasanović je dovodila rodbinu i pozivala se na direktoricu Aidu Pilav te prijetila uposlenicama Domova zdravlja da im je bolje da vakcinišu ljude koje ona dovede.

Tako je Mulahasanović dovodila brata, roditelje, tetke, rođake, nane…

Mulahasanović je ranije obavlja i dužnost predsjednice Upravnog odbora Domova zdravlja KS. Inače je kadar BOSS-a. Njen suprug Adis Mulahasanović bio je blizak kadar smijenjenog direktora Domova zdravlja Muhameda Ahmića – također kadra BOSS-a.Povezani postovi: