Kriminal

Raport otkriva novi skandal u CIK-u: Krivična protiv Petrića, nezakonito koristio službeno vozilo!?

Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) podnesena je krivična prijava protiv predsjednika Centralne izborne komisije (CIK) Branka Petrića i članice ovog tijela Irene Hadžiabdić, otkriva Raport.

Prema dokumentu koji je u posjedu Raporta, prijava protiv Petrića i Hadžiabdić zbog nezakonitog korištenja službenog vozila. U periodu koji se navodi u prijavu Hadžiabdić je bila predsjednica CIK-a, dok je Petrić bio član.

Kako se navodi, Petrić se formalno izjasnio da ne želi koristiti službeno vozilo CIK-a te da umjesto toga želi dobivati mjesečnu naknadu od 250 KM. Prema pravilniku, on je imao pravo koristiti službeno vozilo četiri puta mjesečno za odlazak i dolazak na posao. Petrić je, inače, kao mjesto prebivališta prijavio Derventu.

On je navodno koristio službeno vozilo sa Stjepanom Mikićem i Novakom Božočkovićem, koji su zakonito koristili vozilo, jer su se tako izjasnili. Tako je Petrić, kako se navodi, protivpravno dobio 12.500 KM.

U prijavi se još navodi da je o svemu bio obaviješten i CIK na sjednici, a pitanje je pokrenuo Novak Božičković. Nakon toga je Petrić podnio zahtjev za korištenje službenog vozila.

Da je podnesena krivična prijava potvrđeno je za Raport iz SIPA-e. Kako su nam iz ove agencije rekli, oni su protiv ovih lica sačinili nekoliko izvještaja po zahtjevima Tužilaštva BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare