Senidah, Admir Arnautović Šmrk, Sky aplikacija
Kriminal

Raport otkriva: Šmrk je želio u potpunosti kontrolirati život Senidah. Tražio je dio zarade s nastupa i od YouTube

Cure nove informacije o prijetnjama koje je Admir Arnautović Šmrk upućivao pjevačici Senidah.

Šmrk, koji je uhapšen prošle godine u akciji Bumerang zbog organiziranog kriminala, pranja novca i drugih krivičnih djela, još se nalazi u pritvoru i čeka podizanje optužnice. On je uhapšen nakon što ga je razotkrila Sky aplikacija. Akciju je provodio posebni istražni tim MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu Tužilaštva BiH.

U međuvremenu su isplivali detalji iz istrage koji se tiču regionalnih muzičkih zvijezda koje je Šmrk želio staviti pod svoju kontrolu zbog enormne zarade koje ima od njih.

Naime, jedna od njih je popularna Senidah koju je želio reketirati. Prema policijskom izvještaju, koji je Raport objavio, Šmrk je od članova svog klana tražio da Senidah “prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu”.

“Svjesni da će na takav način istoj nanijeti teške tjelesne povrede, ili joj zdravlje teško narušiti”, stoji u izvještaju MUP-a.

Pojašnjeno je kako bi grupa počinila krivično djelo Nasilničko ponašanje i Nanošenje teških tjelesnih povreda, prema Krivičnom zakonu BiH.

Kako nam je pojasnio izvor blizak istrazi Šmrk je u potpunosti želio kontrolirati život pjevačice.

Senaidah pripada grupi repera kojima je Šmrk menedžer – Jala Brat, Buba Correli… – međutim, pod njegovom palicom ne radi i slovenačka pjevačica.

Htio joj biti menadžer

Upravo je Šmrk tu htio upasti.

Kako navodi naš izvor, on je želio ugovarati njene nastupe od kojih je tražio veliki procent, kao i dio zarade od spotova i YouTube objava.

Također je želio kontrolirati gdje putuje i s kim se sastaje.

Kada je ona to odbila on je preko svojih ljudi uputio ozbiljne prijetnje po njen život zbog čega ona iz straha nije nastupala na teritoriji BiH.

Pored toga, na nekim nastupima Senadiha zabilježen i su incidenti. A sad postoje indicije da ih organizirao upravo Šmrk za svojim ljudima.

Tako su dva puta bačani suzavci tokom njenih nastupa. Prvi put u Prnjavoru, a kasnije i u njemačkom Dizeldorfu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare