Nastavniku pedofilu Samiru Alihodžiću odobran dopust mimo procedura
Vijesti

Raport otkriva šokantne detalje nalaza inspekcije o nastavniku pedofilu: Sračunato je tražio neplaćeni dopust, sekretar je upozoravao…

Inspektori Kantonalne inspekcije jučer su boravili u Osnovnoj školi Grbavica 1 te su otkrili šokantne detalje o nastavniku pedofilu Samiru Alihodžiću, saznaje Raport.

Alihodžić je vraćen kao nastavnik uprkos pravosnažnoj presudi Općinskog suda za bludničenje nad maloljetnicom.

Raport donosi šokantne detalje nalaza inspekcije koji ukazuju na to da cijelo rukovodstvo škole mora podnijeti ostavku.

Podsjetimo, Alihodžić je osuđen za bludničenje na maljoljetnicom. On je nakon toga iskoristio zakonsko pravo da plati kaznu umjesto da ide u zatvor.

Šokantni nalazi inspekcije

Sud je nastavniku pedofilu uz to odredio zaštitnu mjeru po kojoj godinu dana ne može obavljati posao nastavnika.

Taj detalj je vrlo važan, s obzirom na ono što je inspekcija utvrdila.

Naime, pedofil Alihodžić je sinoć je preko svog advokata Alena Nukića obavijestio javnost da je dao otkaz.

Međutim, prema našim izvorima iz Osnovne škole, inspekcija nije zvanično dobila informaciju o otkazu.

Ali, ono što su otkrili ukazuje na to da je cijeli ovaj slučaj imao brojne (ne)namjerne propuste.

Tako su inspektori u dokumentaciji pronašli da je Alihodžić u septembru prošle godine podnio zahtjev za neplaćenim dopustom u trajnju od godinu.

Taj neplaćeni dopust mu se odobrio, a on se vremenski poklapao upravo za mjerom zabrane koju mu je Sud izrekao.

Alihodžić je, kako nam je rečeno, taj dopust tražio po osnovu njege bliske osobe. Međutim, za takav zahtjev mora se podnijeti i obimna medicinska dokumentacija o ‘bliskoj osobi kojoj je potrebnja njega’. Alihodžić to nije učinio niti je jasno da li mu je ta osoba uopće u srodstvu.

Zanimljivo je da mu je taj neplaćeni dopust, koji je pedofil Alihodžić iskoristio da mu prođe sudska zabrana, odobrio Školski odbor.

I tu dolazimo do odgovornosti školske Uprave. Naime, utvrđeno je da Školski odbor broju četiri člana. U trenutku donošenja odluke bila su prisutna tri. A pravila nalažu da Školski odbor mora imati većinu od ukupnog broja članova.

Uzaludna upozorenje sekretara

Da Školski odbor ulazi u moguće krivične djelo ili još gore – omogućava osuđenom pedofilu da se hinjski provuče kroz procedure, navodno je upozoravao sekreta škole što je vidljivo iz zapisnika. Međutim, njegova upozorenja nisu pila vode i Školski odbor je donio odluku kojom je Alihodžiću odobren neplaćeni dopust.

Nakon što je prošla godina, koju je Alihodžić trebao ležati u zatvoru ali je platio kaznu, on je predao zahtjev da se vrati kao nastavnik.

S obzirom na to da su Zakon o radu i Zakon o osnovnom obrazovanju u koliziji za Alihodžića nije bilo problema da se i vrati na nastavu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare