Politika

Raport saznaje: Koldžo i Ajnadžić glavni favoriti SDA za direktore Zraka i TRZ Hadžići?

Nakon što su voljom naroda smijenjeni sa načelničkih pozicija – Nedžad Ajnadžić i Nedžad Koldžo – trenutno su bez angažmana.

‘Slobodni igrači’ i veterani SDA bili su načelnici sarajevskih općina Centar i Novo Sarajevo.

I dok je Koldžo bio jedna od najdugovječnih načelnika, Ajnadžićeva vladavina trajala je dosta kraće, prije nego ih je obojicu pomeo politički talas zvani ‘Trojka’.

No, prema svemu sudeći, njih dvojica ne bi trebali predugo čekati na angažman.

Naime, prema nezvaničnim informacijama Raporta, Kadrovska komisija SDA već je pripremila njihove biografije za unaprijed odabrene funkcije.

Iako je cijeli proces na samom početku (i nije isključeno da do imenovanja uopće ne dođe), kako je Raportu rečeno Kadrovska komisija SDA Ajnadžića i Koldžu planira predložiti za dvije direktorske pozicije i u to u namjenskoj industriji.

PROČITAJTE  Vlada FBiH - Usvojen Program ustroška sredstava za oblast obrazovanja i nauke od 9.613.000 KM

Prema ideji koja je, dakle još uvijek u fazi prijedloga, Koldžo bi mogao biti predložen za direktora kompanije Zrak, dok bi Ajnadžić (kao general) mogao voditi Tehničko-remontni zavod Hadžići.

Kako je Raportu rečeno, ni unutarstranačke procedure još uvijek nisu sve završene, ali se tandem Koldžo-Ajnadžić nameću kao glavni favoriti odnosno kandidati.

Inače, i Zrak i TRZ Hadžići pod ingerencijom su Vlade FBiH, na čijem je čelu SDA-ovac Fadil Novalić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare