Naime, sukobi i stalna politička previranja Općinskom vijeću Novo Sarajevo sedmicama unazad ne prestaju. Donosimo detalje
Politika

Raport saznaje: Raspada se Klub vijećnika NiP-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo

Posljednjih nekoliko sedmica svjedočimo trzavicama unutar “Trojke” na lokalnom nivou. Naime, sukobi i stalna politička previranja Općinskom vijeću Novo Sarajevo sedmicama unazad ne prestaju. A, sve je krenulo od momenta kada je načelnik Hasan Tanović izgubio podršku NiP-a.

Nezadovoljstvo vijećnika NiP-a

Međutim, prema svemu sudeći situacija nije odlična ni unutar samog NiP-a. Kako Raport saznaje dva vijećanika su napustila Klub vijećnika Naroda i pravde.

Kako nam je rečeno riječ je o vijećnicima Danijeli Šahat i Samiru Bejiću. Kako bi provjerili ove navode, pozvali smo ih na Raport.

Samir Bejić nije bio raspoložen za razgovor. Kazao nam je da ne želi potvrditi tu informaciju te da je on samo “ljekar”.

Međutim, Šahat je za Raport potvrdila ovu informaciju te pojasnila o čemu se radi.

“Mogu da potvrdim da smo napustili Klub vijećnika Naroda i pravde i osnovali svoj novi klub. Nema to apsolutno nikakve veze sa odnosom sa načelnikom Hasanom Tanovićem. Duži vremenski period je trajalo nezadovoljstvo i jednostavno došlo je do toga da smo odlučili da napravimo svoj klub. Nismo napustili stranku”, kazala je kratko za Raport Šahat.

Prisjetimo se kako su krenele trzavice unutar “Trojke” u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. Naime, sredinom februara vijećnici Naroda i Pravde Novo Sarajevo otkazali podršku načelniku Hasanu Tanoviću (SDP). Kazali su da Tanović ne zna potrošiti pare i da nije napravljena obećana revizija poslovanja prošle administracije. Iznijeli su i sumnje oko javne nabavke dekorativne rasvjete u Vilsonovom šetalištu za pola miliona KM.

Dobri i loši momci

Tanović je intervjuu za Raport govorio o ovim problemima. Istaknuo je tada u razgovoru za naš portal da pojedinci iz NiP-a na sve način pokušavaju njega predstaviti lošim momkom, a da su oni “dobri momci”.

“Općinska organizacija NiP-a nije otkazala podršku prije nekoliko dana, već njihova podrška meni je uskraćena odavno. Samo što nisu to iznosili javno, jer bi u tom slučaju javnost tražila odgovor zašto se ne povuku sa funkcija kada ne podržavaju rad administracije. NiP pokušava da prezentira kako su oni oštećeni te kako im ja pravim neki problem. Kako su oni “neki dobri momci”, a ja “loš momak”. Naravno, to nije tako. Javnost će u narednom periodu imati mogućnost da se uvjeri u potpuno drugačiju sliku svega. Ono što je najindikativnije u cijeloj priči je činjenica da su oni protekle dvije godine svoj mandat potrošili pokušavajući da svoje aktivnosti i svoje djelovanje nametnu meni kao načelniku, ali i općinskoj administraciji. Često su se miješali u nadležnosti općinskog načelnika, bez ikakvih jasnih ciljeva. Mislim na inicijativa koje bi poboljšale uslove života građana ove općine”, kazao je tada Tanović za Raport.

Cijeli intervju možete pročiti ovdje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare