Vijesti

Raport saznaje: Tužilaštvo TK saslušava zbog slučaja ‘Nadin’, glavno pitanje: Zašto je UKC Tuzla mogao ono što KCUS nije htio?

U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona posljednjih dana se vrše saslušanja vezana za slučaj “Nadin”, saznaje Raport.

Naime, radi se o slučaju liječenja djevojčice Nadin Smajlović, kojoj je liječenje uskraćeno na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Zbog svega su roditelji djevojčice podnijeli krivične prijave protiv menadžmenta KCUS-a, prije svega direktorice Sebije Izetbegović koja je javno izjavila da niti jedan ljekar ne želi liječiti djevojčicu.

Pored toga, problematično je bilo što KCUS nije htio dati izjavu da ne mogu liječiti djevojčicu Nadin te da preporuče liječenje u inostranstvu.

Nakon toga, roditelji su potražili drugo mišljenje u UKC Tuzla. I dobili su ga, pa su na osnovu toga djevojčicu poslali u Tursku na liječenje.

No, sad se za slučaj zainteresiralo Tužilaštvo TK. Iako nam nisu mogli ništa zvanično potvrditi, Raport otkriva da je sasluano četvero ljekara koji su bili u komisiji koja je odlučivala o nastavku liječenja djevojčice.

Ova komisija je dala mišljenje da se dijagnoza koju ima djevojčica Nadin ne može liječiti tu i dali su preporuku da se liječenje nastavi u Turskoj.

Upravo su to, kako nam je potvrđeno, pitali tužioci Tužilaštva TK. Zanimala ih je cijela procedura kao i detalji zašto je UKC Tuzla mogao dati saglasnost a KCUS nije htio.

Prema našim informacijama, saslušani ljekari (imena poznata redakciji) dali su detaljne iskaze u kojima su pojasnili težinu dijagnoze djevojčice kao i to da ne postoje uvjeti u BiH za njeno liječenje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare