Politika

Rasprava u hrvatskom Saboru o BiH: Na četničkim slavljima je bio vaš partner. Plenković: Grakćite kad aršini budu isti

Žestoka rasprava razvila se u Saboru Hrvatske gdje zastupnici rešetaju pitanjima članove Vlade i to na temu Bosne i Hercegovine.

“Hrvatska je dužna štititi svoje državljane izvan domovine, i u BiH. Koliko smo se približili rješavanju nerješenih pitanja BiH?, pitala je zastupnica Lekaj Prljaskaj.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman odgovorio je i pritom hvalio premijerov posjet BiH. Kazao je da bi se na proljeće trebala dogoditi zajednička sjednica Vlade RH i sjednica Vijeća ministara BiH.

On je rekao kako je bio u BiH tokom velikih tenzija te je istakao da je posjeta premijera bio izuzetno dobro prihvaćen. Istakao je kako je za Hrvatsku važno da pomaže i da jedina može legitimno svjedočiti unutar EU o važnosti stabilnosti unutar BiH.

Za posjetu Rusiji je rekao da je otišao da pošalje “poruku mira i stabilnosti”.

Potom je zastupnica Domovinskog pokreta, Marija Selak-Raspudić pitala premijera koliko je porastao broj zaposlenih u javnoj upravi, a Andrej Plenković je odgovorio tako što je spominjao BiH.

“Zastupnice, čestitam vam, pratimo medije, a ne samo intervjue. Kao glavna ljubiteljica Zorana Milanovića, šutite kad se on brati s Miloradom Dodikom. Onda je gromoglasna tišina Mostovaca. Ništa, zero, nula. Jeste li vi raskinuli s Milanovićem? Kada aršini budu isti, onda grakćite”, odgovorio je premijer zastupnici.

Potom je zastupnik Miro Bulj zatražio povredu Poslovnika.

“Na četničkim slavljima bio je vaš koalicijski partner Milorad Pupovac”, poručio je Bulj premijeru Plenkoviću, a potom i zaradio povredu Poslovnika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare