Magazin

Razvod Kim Kardashian i Kanye Westa: Bitka za višemilionsku imovinu

Nedavno je odjeknula vijest da se holivudski power couple Kim Kardashian i Kanye West razvode. I dok jedni raspravljaju o mogućim razlozima za njihov rastanak, drugi prebrojavaju novac i imovinu, te navode da će ovo biti jedan od najskupljih razvoda u historiji svjetskog šoubiznisa.

Iako se navodi da imaju potpisan predbračni ugovor, situacija na poslovnom planu slavnog para se uveliko promijenila od njihovog raskošnog vjenčanja u Italiji 2014. godine. Prema saznanjima Forbesa, Kanyeova neto vrijednost navodno je porasla sa 100 miliona na 1,3 milijarde, zahvaljujući njegovoj muzičkoj i dizajnerskoj karijeri, dok sam Kanye West tvrdi da je riječ o brojci većoj od 5 milijardi dolara.

Kim Kardashian je također naporno radila pa se vrijednost njenog poslovnog carstva u proteklih šest godina povećala s 40 na 780 miliona dolara, dok vrijednost njenih beauty i modnih brendova nezaustavljivo raste.

Predbračni ugovor osigurava Kim milion američkih dolara za svaku godinu braka. Takođe, ona dobija i sve darove koje joj je Kanye tokom godina braka poklonio. Nejasno je da li to uključuje 5 miliona dolara vrijedne umjetnine, gotovo četiri miliona dolara vrijedna vozila i 3,2 miliona dolara vrijedan nakit koji zajedno posjeduju.

Primjera radi, samo vjerečnički prsten koji je dobila vrijedi više od milijardu i tri stotine miliona dolara. Njihove nekretnine u Kaliforniji vrijede više od osamdeset miliona dolara, a Kardashijan imperija ima neto vrijednost od više od sedam stotina miliona dolara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare