Sport

Reakcija novinara na Đokovićevu priču o vakcinisanju postala hit: “Ali zašto, Novače, zašto?”

Na društvenim mrežama osvanuo je djelić njegovog intervjua u kojem je objasnio cijelu situaciju iz Australije, kako gleda na nemogućnost nastupanja na Australian Openu i zašto je spreman podrediti osvajanje teniskih trofeja navakcinisanju.

Novak je bio odlučan da se ne oglašava u Australiji i tokom turnira, dijelom i zato jer je želio ispoštovati sudionike turnira. Osjeća se pogrešno shvaćenim i predstavljenim, a intervjuom se želio distancirati od pokreta antivaksera. On smatra da kao vrhunski sportaš mora i te kako paziti šta ulazi u njegovo tijelo. Rekao je da drži do svojih principa i da odluka o vakcinaciji zavisi samo o njemu. Da svako ima pravo na svoju odluku, da je to individualno. Mislim da je ovo sve napravio da bi se odvojio od globalnog antivakserskog pokreta, kao i da još jednom poruči Australiji da nije želio kršiti pravila”, objasnio je Rajan.

Inače, bila je zanimljiva Rajanova reakcija tokom intervjua kada je Đokovića pitao je li se spreman odreći prilike da statistički postane najbolji tenisač koji je ikad uzeo reket u ruke zbog svojih osjećaja o vakcinaciji.

“Ako to znači da ćeš morati propustiti Roland Garros, Wimbledon…Je li to cijena koju si spreman platiti?”, pitao je Rajan Đokovića.

“Da, spreman sam platiti tu cijenu”, odgovorio je srpski tenisač.

“Ali zašto Novače, zašto?”, reagirao je Rajan.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare