Vijesti

Reakcije Aide Pilav i Elveste Mulahasanović

Nakon teksta na da je uposlenica Zavoda za javno zdravstvo KS koja je vakcinisala preko reda rodbinu u Zetri – Elvesta Mulahasanović – reagirala je ona ali i direktorica Zavoda Aida Pilav.

Mulahasanović kaže da ona nije pomoćnik dirktora već rukovodilac Radne jedinice zajedničkih djelatnosti kao diplomirani pravnik.

“Budući da ste u objavljenom tekstu iznijeli neistinu i laži na osnovu neprovjerenih i neutvrđenih informacija ovim putem Vas prvenstveno informišem da ću zaštitu svojih prava a u vezi Vaših neistinitih navoda tražiti pred nadležnim sudom.

Naime u Vašem tekstu koji ste objavili u kojem je objavljena neistina u cijelom tekstu informišem Vas o sljedećem:

-nisam raspoređena na radno mjesto pomoćnica direktorice J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo već na radno mjesto Rukovodilac Radne jedinice zajedničkih djelatnosti kao diplomirani pravnik;

-nisam uključena u organizaciju, koordinaciju i nadzor nad vakcinisanjem koja se vrši na Zetri i nikad se nisam obratila ni jednom uposleniku angažovanom na Zetri niti bilo kome da vakciniše moju porodicu.

-nemam brata, nemam nane (umrele su) niti imam informaciju da li su se moje tetke kako navodite vakcinisale se;
-nisam član ni jedne političke stranke.
Naravno sve gore navedeno se može utvrditi a što ću prepustiti nadležnoj instituciji.

S obzirom da su svi Vaši navodi netačni ovim putem Vas informišem da ću o istom obavijestiti nadležnu instituciju kako bi se ispitali Vaši navodi kao i kako bi se ispitala kompletna ispravnost organizacije vakcinacije na Zetri.

Također bi Vi kao mediji trebali tražiti spisak svih osoba koje su se vakcinisale kako bi mogli utvrditi da se skretanjem pažnje na druge, pokušava prakriti imena osoba koje su dobile vakcinu i na koji način. Vaša dužnost kao mediji da iznosti provjerene i tačne informacije pa prema tome dobivanjem spiska možete utvrditi kako se ko vakcinisao.

Budući da se radi o vakcinaciji nadam se da će nadležna institucija što prije utvrditi pravo i istinito stanje u vezi organizacije i koordinacije vakcinacije a kako bi se utvrdilo koje osobe šire dezinformacije i šta se zapravo skriva iza obmanjivanja javnosti lažnim informacijama”, navela je ona.

U reagiranju Aide Pilav stoji sljedeće:

Obzirom da sam direktorica J.U. Zavoda za javno zdravsto Kantona Sarajevo, institucije koja se pominje u tekstu, dužna sam reagovati na tekst.

Iako se već nekoliko dana u medijima pominje da je neko od uposlenika J.U. Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u saradnji sa nekim uposlenicima J.U. Dom zdravlja Kantona Sarajevo „zloupotrebio“ proces vakcinisanja na Zetri, do danas u J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo nije stigla nikakav službena obavijest o tome, iako je u tekstovima najavljeno da će se Kantonalni Ministar zdravstva Profesor dr med sc Haris Vranić obratiti direktorima/icama ovih zdravstvenih ustanova sa zahtjevom za pokretanje disciplinskih postupaka. O svemu sam informirana kroz medije, kao i svi naši sugrađani.

Ne ulazeći u to šta bi tačno bio predmet toga obraćanja, kao i šta bi bili zahtjevi od strane Kantonalnoga ministra zdravstva prema direktorima/icama ovih dvaju zdravstvenih ustanova, želim ukazati na nekoliko stvari koje su publikovane u predmetnom tekstu.

Prvo, iznošenje netačnih činjenica, a tiču se poslovnih pozicija u J.U. Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a drugo, iznošenja činjenica koje je potrebno dokazivati, prije nego se iznose imena i prezimena osoba.

Netačne činjenice su da je pomenuta uposlenica pomoćnica Direktorice J.U. Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a sve ostale iznešene činjenice je potrebno provjeriti, prije nego se iznose imena i prezimena osoba, jer se na ovaj način šteti ugledu osoba i institucije, a posebno ako se bazira na nečem što nije provjereno i proceduralo dokazano, što za sobom, naravno, ako se nepotvrđeno iznosi, povlači i druge odgovornosti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare