Sport

Real kakav znamo više neće postojati: Najavljene velike promjene u Kraljevskom klubu, evo kako će izgledati dogodine

Jedan od najboljih defanzivaca današnjice, Austrijanac David Alaba, sigurno napušta minhenski Bayern na kraju sezone. Austrijanac je odavno već kazao kako neće produžiti ugovor s Nijemcima i da će na kraju ove sezone potpisati ugovor s Real Madridom, objavio je jedan od najpoznatijih nogometnih novinara na svijetu Fabrizio Romano.

Alaba je 13 godina proveo u Bayernu i odlučio je za korak dalje. Austrijanac u Real stiže bez odštete, dakle Bayern neće dobiti niti centa u ovom poslu, ali zato Alaba hoće. Dogovoreno je, kako tvrdi španski ABC Desportes, da Real isplati Alabi bonus za potpis od čak 20 miliona eura. Ako se to sve ukupno pobroji, Alaba će na kraju koštati oko 60 miliona eura.

Alabu, tvrde tako Španci, čeka sigurno mjesto u ekipi jer govori se već neko vrijeme kako će Sergio Ramos, kojem također ističe ugovor na kraju sezone, a još nema novi, napustiti klub. A ako ne ode on, Španci tvrde da će onda možda otići i Raphael Varane, tako da će Alaba u svakom slučaju biti golemo pojačanje, piše Net.hr.

No naći će Real uskoro i rješenje za taj problem. Kako se može vidjeti na nekoliko različitih izvora, navodno je Kraljevski klub na radar stavio i još jednog defanzivca, PSG-ova Marquinhosa koji bi mogao “uletjeti” ako Varane i Ramos zaista odluče otići.Povezani postovi: