Sastojci:
- 2 jabuke
- 3 jajeta
- 150 g šećera
- čaša jogurta
- 1 dl ulja
- 220 g brašna
- kesica praška za pecivo
- šaka grožđica
- kašičica cimeta
Priprema:
Jabuke isjeckajte na kockice. Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt i ulje, a onda brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte. Dodajte grožđice i cimet, pa kockice jabuke. Kuglof pecite oko 50 minuta na 180 stepeni, pa ga ostavite u kalupu desetak minuta, zatim ga prevrnite na tacnu i pospite šećerom u prahu.
Povezani postovi:
Brze pogačice s pavlakom ili sirom: Brzo je i ukusno, a svježe su i sutradan
Recept za krofne i savjeti kako će vam uspjeti baš uvijek
Juneća rebra iz pećnice: Trik za meso koje pada s kosti i topi se u ustima
Uštipci od tikvica recept
Najbolji recept za makovnjaču na internetu. Nikada ne razočara
Ledena kafa kao iz kafića, a pravi se kod kuće
Buhtle mekane kao pamuk, s džemom i orasima koji svi vole, a tijesto će vas oduševiti
Punjene rolnice, definitivno su jelo koje morate isprobati
Domaći njoki