Super recept za danas, idealno da napravite nešto na brzinu i bez pretjerano muke.
Sastojci:
250 g širokih rezanaca
200 g šunke
100 g mekog sira
100 g tvrdog sira
1 puna kašika pavlake
2 kisela krastavca
2 jaja
200 ml jogurta
Priprema:
Rezance skuhati, ostaviti malo tvrđe. U činiju izmiješati sir, jaja, pavlaku, sjeckane krastavčiće i jogurt. Tavu malo podmazati, staviti malo kuhanih rezanaca na dno, pa preliti sa jogurtom i sirom. Isjeći šunku na rezance, pa staviti 1/3 šunke. Preliti jogurtom i sirom, pa šunku, pa rezance i preliti ostatkom jogurta i sira. Odozgo staviti ostatak šunke. Peći na 220 C oko 30 minuta da zarumeni. Servirati toplo, prenosi Super žena.
Povezani postovi:
Ručak koji će uljepšati kišni dan: Piletina s gljivama i špinatom u kremastom umaku
Francuska svilena pita: Čokoladna fantazija koja se topi u ustima
Recept za domaći sladoled
Nešto zdravo za doručak: Veganski banana hljeb
Slatka istanbulska noć: Kolač koji je osvojio internet, osvaja i sva čula
Kolač od vrućeg mlijeka pravi je zimski hit. Jeste li ga već isprobali?
Lepinje iz tave: Mekane i pune sira. Idealna brza večera
Snickers u čaši recept
Trik Gordona Ramsayja za savršeni umak bolognese