Magazin

Recept za domaće “twix” čokoladice. Bolji od originala

Twix je jedna od omiljenih čokoladica, a jedna od prednosti kod klinaca joj je i to što ide u paru u jednom pakovanju. Međutim, u domaćoj varijanti dobijate punu kutiju "tviksića", a još su i ukusniji nego kupovni.

Na sajtu Tortekolacirecepti.com našli smo jedan za domaće “tviks” čokoladice, koji vam neće oduzeti puno vremena.

Sastojci:

500 g čokolade

350 g mekih karamel bombona

400 g keksa (petit beurre, plazma ili nekog drugog po izboru, koji se može samljeti)

60 ml mlijeka

4 kašike putera

Priprema

Dio čokolade (oko 200 g) istopiti na pari, sipati u pleh obložen samoljepljivom folijom i ubaciti u frižider da se stegne. Keks samljeti, dodati mu istopljeni puter i umiješati. Karamele i mlijeko staviti u šerpu i topiti na srednjoj temperaturu dok se ne dobije glatka masa.

U pleh sa čokoladom presuti prvo samljeveni keks. Izjednačiti, dobro pritisnuti i “utabati”, a onda preliti karamelom i vratiti u frižider da se stegne.

Poslije izvaditi iz pleha na ravnu površinu i isijeći nožem na štanglice (poput kupovnog “tviksa”), pa zatim svaku preliti istopljenom čokoladom i ponovo ubaciti u frižider da se stegne. Naravno, možete i da se igrate s oblicima.