Životni stil

Recept za mekane japanske palačinke koje su preplavile Instagram

Ako ste gurman i volite surfati Instagramom u potrazi za novim primamljivim jelima koje biste i sami probali pripremiti za svoje ukućane, sigurno ste barem jednom naletjeli na ove poput oblaka mekane palačinke od kojih rastu zazubice. Riječ je o japanskim palačinkama koje su mnogo deblje od klasičnih palačinki, mekane teksture nalik souffleu.

Sastojci:

150 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
2 kašike šećera u prahu
2 jaja
1 kašika ulja
180 ml mlijeka
malo ekstrakta vanilije
Ulje u spreju za kuhanje

Za dekoraciju:

javorov sirup
šećer u prahu
sladoled
bobičasto voće

Priprema:

1. Prosijte brašno i prašak za pecivo u posudu i dodajte šećer. U sredini napravite udubljenje i dodajte jaja i ulje. Umiješajte to u brašno, a zatim postupno dodajte mlijeko i pjenjačom tucite smjesu. Umiješajte vaniliju. Tijesto je najbolje koristiti odmah.

PROČITAJTE  Dobra vijest: Prvi put u BiH na raspolaganju Moderna. Stigao i Pfizer

2. Stavite tavu na laganu vatru i u nju položite dva metalna ili papirnata kalupa (visoka oko 3,5 cm). Lagano poprskajte tavu uljem, kao i unutrašnjost prstenova. Napunite ih smjesom za palačinke (najviše 3/4), a zatim poklopite tavu poklopcem i palačinke pecite oko 10 minuta na laganoj vatri.

3. Gornji sloj palačinke trebao bi biti prekriven malim mjehurićima, a rubovi izgledati ruho. Pažljivo okrenite palačinke. To možete učiniti tako da svaku palačinku zajedno s kalupom prevrnete na poklopac, a zatim je ponovno položite na tavu. Pecite još 1-2 minute. Držite ih na toplom dok ne potrošite svu smjesu. Palačinke posipajte šećerom u prahu i prelijte javorovim sirupom te poslužite sa sladoledom i bobičastim voćem.

PROČITAJTE  Nikšić: Očekujem da će nam naši prijatelji pomoći da odbranimo suverenitet i identitet naše domovine

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luca Perego – LuCake (@_lucake_)



Povezani postovi: