Vijesti

Reis Kavazović razgovori sa muftijom egipatskim: Svi detalji sastanka

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović i muftija egipatski Ševki Ibrahim Abdulkerim Musa Allam razgovarali su o odnosima između Islamske zajednice i Muftijstva u Egiptu.

Egipatski muftija u višednevnoj zvaničnoj posjeti Islamskoj zajednici, u okviru koje se sastao i s najvišim državnim predstavnicima naše zemlje, boravi na poziv reisu-l-uleme Kavazovića, saopćila je MINA.

-Muftija Ševki Ibrahim Abdulkerim Musa Allam je čovjek koji u sebi smiruje i nosi veliku vrijednost, imajuću u vidu da se radi o velikom alimu. Imali smo priliku da ga upoznamo s onim što je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i načinom na koji ona funkcionira, s vrijednostima koje njeguje, ali i problemima s kojima se suočava – rekao je reisu-l-ulema IZ u BiH.

 Dodao je da je tokom sastanka razgovarano i o načinima rješavanja određenih pitanja koja su zajednička za sve muslimane.

-Prije svega, tu mislimo na slanje naše uleme u Egipat, kako bi se kroz različite forme još više osposobili u segmentu islamskih tema i islamskih pitanja. Razgovarali smo i slanju naših studenata na Al-Azhar, što je jedno od važnih pitanja. Zamolili smo egipatskog muftiju da nam u tome pomogne – pojasnio je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.

Egipatski muftija je izrazio zahvalnost reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću na pozivu da posjeti Bosnu i Hercegovini.

Muftija Ševki Ibrahim Abdulkerim Musa Allam kazao je da su u srijedu imali važne susrete s domaćim visokim zvaničnicima, koje su upoznali s saradnjom između Mufijstva Egipta i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovinu.

– Smatram da će ova posjeta biti novi korak u pravcu plodonosne saradnje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Mufijstva Egipta“, izjavio je muftija egipatski, prenosi MINA. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare