Rekord u prijemu pacijenata u Općoj bolnici

450

Tokom jučerašnjeg dana (četvrtak, 24. septembar) u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” je primljeno na dalje liječenje 69 pacijenata a kući je otpušteno 49, što je rekord u poslovanju ove zdravstvene ustanove.

Na Urgentnom centru je jučer ukupno pregledano 90 pacijenata od kojih je 12 zadržano u bolnici te su urađena i 3 operativna zahvata. Istovremeno, u operacionim salama je urađeno 26 operacija, a dvije su bile hitne.

“Obećanje koje je dao prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice, da će svaki pacijent, koji zatraži medicinsku pomoć u ovoj ustanovi, biti adekvatno zbrinut, se svakim danom potvrđuje”, saopćeno je iz sarajevske Opće bolnice.

U proteklih nešto više od dva mjeseca Opća bolnica je širom otvorila vrata pacijentima i pregledala, zbrinula i operisala na stotine osoba i pružila hiljade medicinskih usluga.

“Osoblje ulaže veliki napor da odgovori ogromnom broju zahtjeva naših građana u pružanju medicinske usluge i uprkos svemu tako će i nastaviti”, navodi se u saopćenju.