Sport

Reprezentacija Srbije na udaru. “Kaznite ih, imamo sve dokaze!”

Reprezentacija Srbije pod velikim je pritiskom. Prijete joj sankcije nakon što je prije dva dana okončala nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nema kraja reakcijama na uzavreli ogled Srbije i Švicarske (2:3). Sada bi poražena strana mogla snositi i pravne posljedice zbog “teških uvreda selektora reprezentacije Srbije” i “rasističkih postupaka srpskih navijača”.

Tako je Nogometni savez Kosova (FFK) opisao događanja s 974 stadiona u Dohi u žalbi podnesenoj FIFA-i (Svjetska nogometna federacija).

Podsjetimo, kamere su uhvatile selektora Dragana Stojkovića Piksija kako slavi pogodak Dušana Vlahovića za 2:1 u 35. minuti. to je ujčinio riječima “je**m li vam majku ši**tarsku u pi**u”.

To je, čini se, nagnalo Kosovare na reakciju, prenose Sportske novosti.

“FFK zahtijeva od FIFA-e istragu u vezi ovog slučaja. Traži da se sankcionira FS Srbije kako bi se ovakva skandiranja jednom zauvijek uklonila s nogometnih stadiona i događaja poput Svjetskog prvenstva”, stoji u saopćenju kosovskog saveza.

Objava kosovskog saveza

Nadalje, navode da su se tokom utakmice mogle vidjeti i čuti parole s političkim porukama protiv Albanaca.

Za sve izneseno, kažu, imaju dokaze:

“FFK je podnio žalbu FIFA-i s potrebnim dokazima. FFK zahtijeva od FIFA-e istragu u vezi ovog slučaja”.

FFK podsjeća i da je nedavno podnio žalbu FIFA-i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentacije Srbije na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave s natpisom “Nema predaje”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare