Politika

Režimski mediji u RS već pripremaju teren za mogući poraz Dodika. Tvrde da ga u Zetri kradu

Režimski mediji u RS, RTRS i ATV, već pripremaju teren za mogući izborni poraz Milorada Dodika. Naime, u toku je ponovno prebrojavanje glasova za predsjednika i potpredsjednike RS u Glavnom centru za brojanje na Zetri.

Navodno imao 157 i navodno upisano 0

RTRS je objavio da su u posjedu dokaza o pokušaju krađe glasova koje je dobio Dodik. Kako navode, na biračkom mjestu Centar 2-8 (034B231, Osnovna Škola “Ivo Andrić”, UČ. 7) u Banjoj Luci Milorad Dodik dobio je 157 glasova, a u Zetri mu je upisana 0.

Kako tvrde, nakon što je utvrđeno da brojači nisu upisali 157 glasova, vreća sa tog mjesta vraćena je na ponovno brojanje.

Na ovom redovnom biračkom mjestu u Banjoj Luci, tvrdi RTRS, bila su 354 važeća glasačka listića.

Nakon što su mediji objavili ovu “skandaloznu informaciju”, spreman odgovor imao je glasnogovornik i savjetnik Milorada Dodika Radovan Kovačević.

“Upisivanje lažnih rezultata prilikom kontrolnog prebrojavanja glasova u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu je samo još jedan dokaz da se radi o zavjeri protiv RS. Protiv izborne volje građana RS i demokratskog legitimiteta i kapaciteta RS”, kaže Kovačević za ATV.

E neće moći…

Kaže da su dobili informaciju od posmatrača u Zetri da stranke opozicije uopće nemaju svoje posmatrače tamo. To on tumači time da je opozicija “sigurna u te brojače, da će oni za njih da završe posao koji oni od njih očekuju”.

“I to evo vidimo i po tom primjeru da direktno brojači, koji su tu zaposleni i koji primaju dnevnice da urade taj posao u interesu građana. Da rade u interesu onih koji su ih tu postavili a to su ljudi iz CIK-a. Tu mislim na članove iz RS koji su na nezakonit način tu instalirani iz stranaka opozicije“, navodi Kovačević.

Nakon toga je zagalamio:

„Međutim, neće moći. Milorad Dodik je predsjednik RS, Željka Cvijanović je član Predsjedništva BiH a SNSD ubjedljivi pobjednik ovih izbora i u RS i u BiH“, zaključio je Kovačević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare