Region

Režiser “Dare” najavljuje novi film koji bi mogao naljutiti Hrvate: Otkrit ćemo istinu o “Oluji”

Predrag Antonijević, režizer filma “Dara iz Jasenovca”, najavio je novi film koji bi trebao otkriti istinu “Oluji”.

“Jasno je da je odluka koju smo moj kolega producent Maksa Ćatović i ja donijeli da film pokažemo na Javnom servisu bila dobra. Nas dvojica smo sufinansirali proizvodnju ovog filma, iako je država Srbija najvećim dijelom stala novčano iza projekta. Nismo čak ni uzeli honorare, niti ćemo, jer nas to ne interesuje, a i polovina bioskopskog prihoda bi išla nama. No, odrekli smo se i toga, jer smo procenili da je u ovom trenutku najvažnije da se film pokaže publici zbog kontroverze koja se podigla oko toga da li je u pitanju srpska propaganda ili ne. Bili smo dužni da građanima Srbije pružimo priliku da se sami odrede prema filmu i daju svoj sud”, naveo je Antonijević u intervjuu za Nova.rs.

Na pitanje da li je ovim filmom dao posljednju riječ o Jasenovcu, ili će ga ova tema još okupirati Predrag Antonijević kaže:

“Mi ćemo sada raditi seriju, jer mnogo snimljenog materijala nije ušlo u film. A radićemo i nastavak priče o Dari i Budu kroz “Oluju”. I to će biti kompletiranje jedne tragične priče i tragične epopeje srpskog naroda na teritoriji Hrvatske koja je započeta u Prvom svetskom ratu, pa se nastavila u Drugom svetskom ratu, a nažalost završena je “Olujom”. Za to etničko čišćenje nema nikakvog opravdanja. Neka američkim i evropskim mentorima služi na čast to što su dali Hrvatskoj pravo da “Olujom” sprovedu takav egzodus, a naša i moja dužnost jeste da se o tome sazna istina!”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare