Sport

Robinho zbog silovanja osuđen na devet godina. Italija traži izručenje

Penzionisani brazilski napadač Robinho (38), nekadašnja velika nogometna zvijezda sa 100 nastupa za reprezentaciju, u Italiji je pravomoćno osuđen na devet godinu zatvora zbog silovanja, nakon što mu je odbijena žalba. On se trenutno nalazi u Brazilu, a italijansko Ministarstvo vanjskih poslova izdalo je zahtjev za izručenje. 

Uz Robinha je osuđen i njegov prijatelj Ricardo Falco koji je 2013. godine također sudjelovao u grupnom silovanju jedne žene u milanskom noćnom klubu Sio Cafe. Robinho je osuđen već prije pet godina, a nakon njegove žalbe suđenje je završeno tek danas. 

Aktuelna presuda je konačna i mogućnosti za žalbu više nema, a prema italijanskom Kaznenom zakonu izdržavanje zatvorske kazne treba započeti odmah. Brazil gotovo nikada ne izručuje svoje državljane i sudeći po medijskim izvještajima Robinho će biti na slobodi, ali neće smjeti napustiti državne granice.

Advokat silovane žene Jacopo Gnocchi je izjavio: “Mojoj klijentici je svejedno hoće li kazna biti odležana u Brazilu ili Italiji. Bitno je da se sprovede pravda i da kazna bude u potpunosti izvšena.”

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare