Sport

Roland Garros o mogućoj kazni Đokoviću zbog Kosova

Đoković banja luka

Roland Garros oglasio se o mogućoj kazni za Novaka Đokovića zbog kontroverzne poruke kojom je uzburkao duhove nakon prvog kola.

Nakon što je s 3:0 u setovima za dva i pol sata igre pobijedio Amerikanca srpskih korijena Aleksandra Kovačevića, Đoković je na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju!".

"Nisam političar i ne namjeravam ulaziti u političke rasprave. Osjetljiva je tema i naravno da me jako boli što se događa na Kosovu. Naši ljudi su protjerani iz općina.

Najmanje što sam mogao učiniti je ovo. Osjećam odgovornost kao javna osoba. Kao sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam dodatnu odgovornost iskazati podršku narodu i Srbiji", rekao je teniser iz Srbije.

Teniski savez Kosova odmah je zatražio kaznu za trećeg nositelj Ronald Garrosa. No, organizatori French Opena oglasili su se i rekli kako nema pravila koje bi igračima priječilo što smiju ili ne smiju reći.

"Francuska teniska federacija stoga neće davati nikakve daljnje izjave niti zauzimati stav o ovom pitanju", objavili su organizatori.