Sport

Ronaldo je uložio u Trumpov projekt. Izgubio je pravo bogatstvo

Cristiano Ronaldo proživljava teške dane. Proteklog vikenda odigrao je najslabiju utakmicu otkad se vratio u Manchester United, a klub se unatoč velikoj potrošnji grčevito bori za ulazak u Ligu prvaka. Englezi su objavili i kako se Ronaldo zeznuo prilikom dogovaranja ugovora zbog čega bi mogao patiti na kraju sezone.

Ne teče mu sve po planu ni u poslovnom životu. Poznat je kao velik biznismen koji jako puno novaca koje zaradi ulaže u razne projekte. Jedan od njih je i stan u Trump Toweru, jednom od najpoznatijih stambenih kompleksa na svijetu, koje se nalazi na njujorškom Manhattanu.

Prema pisanju Mundo Deportiva, Ronaldo je tamo kupio stan 2015. godine za 16 miliona eura. Prije tri godine pokušao ga je prodati za devet miliona eura. U međuvremenu je par puta zbog pandemije koronavirusa i pada tržišta morao spuštati cijenu.

Sada je cijena rekordno niska te ga prodaje po cijeni od oko šest miliona eura. To je trenutno najviše što može dobiti te je Ronaldo u minusu od deset miliona eura, pišu španski mediji. Naravno, gubici mogu biti i veći ako cijena nastavi padati, a zainteresirani kupci se ne jave.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare