Politika

RS zabranila postavljanje bilborda povodom Dana državnosti, iako su plaćeni

Pokret Snaga domovine je povom Dana državnosti Bosne i Hercegovine pokrenuo kampanju tokom koje su u svim većim gradovima FBiH postavljeni bilbordi.

Međutim nisu u RS.

“Sa žaljenjem moramo da obavjestimo javnost da kampanja na području RS neće biti realizovana zbog otkazivanja kompanije koja upravlja bilbordima na tom dijelu domovine. Iako je oglasni prostor rezervisan i plaćen za sve veće gradove u manjem bh. entitetu samo tri dana prije početka kampanje smo obavješteni da ona ne može biti realizovana zbog neprikladne parole. Pozivamo javnost da sama procjeni da li u natpisu na plakatu ima ičeg neprikladnog”, navodi se u saopćenju pokreta.

Bilbordi u Sarajevu

Ahmed Husagić iz ovog Pokreta rekao je da ovo još nije doživio.

PROČITAJTE  Palmer komentirao navode da nije kredibilan za vođenje pregovora u BiH jer je lobista Srbije

“Iako sam dugo u politici ovo još nikad nisam doživio da jedan plakat koji apsolutno promoviše univerzalne vrijednosti, na prvom mjestu antifašizam, bude cenzurisan. Očigledno da u jednom dijelu Bosne i Hercegovine imamo najcrnju diktaturu. O ovom slučaju ću da obavjestim članove evropskog parlamenta i druge funkcionere Evropske unije sljedeće sedmice kada imamo zakazane sastanke u Briselu. Također želim da uputim poziv svim građanima i građankama domovine da zajedno uložimo maksimalne napore u mobilizaciju progresivnih snaga kako bi autoritarni režimi u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru 2022. godine bili poraženi”, rekao je Husagić.

Taner Aličehić, također iz Pokreta Snaga domovine, rekao je da je Dejtonski sporazum legitimizirao jednu fašističku ideologiju.

PROČITAJTE  Nikšić: Prvo treba osigurati da izbori budu pošteni. Bojkot? I u Srbiji je bio, pa sad neki preko TV-a gledaju Skupštinu

“Cilj te ideologije je bio zločinima i protjerivanjem stvoriti strah i nepovratno poremetiti odnose među stanovnicima Bosne i time spriječiti povratak na prijašnji način života koji je utemeljen 25.11.1943. godine. Mi ovom porukom naglašavamo da su vrijednosti na kojima se zasniva današnja demokratska Evropa ugrožene jer ako u Bosni i Hercegovini ne uništimo fašizam on će se saigurnošću proaširiti i na nju”, rekao je Aličehić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare