Životni stil

Ručak u 30 minuta: Napravite jaja u umaku od paradajza s omiljenim začinima

Kombinaciji namirnica dodajte i pokoji začin po želji pa od tek nekoliko sastojaka napravite pravu ljetnu gozbu.

Trebat će vam:

2-4 srednja paradajza

1 luk

2-3 režnja bijelog luka

1 kašičicaž soli

1 kašičica šećera

1 kašičica kumina

2-3 grančice timijana

Malo svježeg origana (prema želji)

Malo čilija

4-5 jaja

Biber

Maslinovo ulje

Tostirani kruh

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, kada poprimi boju, dodajte češnjak nasjeckan na listiće i pirjajte još minutu. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i pustite da se krčka. Začinite soli i paprom, dodajte šećer, čili i kumin. Ubacite timijan i origano. Pustite da se krčka 20-ak minuta, ako je potrebno dodajte malo tekućine kako bi se stvorio umak, a zatim razbijte jaja i poklopite posudu poklopcem. Pustite da se tako kuha 2-3 minute, ovisno o tome koliko tekući ili kruti žumanjak želite dobiti. Poslužite odmah uz tostirani kruh.