Vijesti

Rudnik Banovići: Premijer Novalić iftario sa rudarima 300 metara ispod zemlje

Premijer Federacije Bosane i Hercegovine Fadil Novalić i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić večeras su posjetili rudare druge smjene jame Omazići rudnika Banovići.

Obzirom da je mjesec Ramazan iskoristili su priliku i zajedno sa više od 100 rudara iftarili 300 metara pod zemljom, objavio je RMU Banovići.

Iftaru su se pridružili i ministar privrede TK Edin Duraković i načelnik općine Banovići Bego Gutić.
Direktor Rudnika Elvir Salihović zahvalio se gostima na današnjoj posjeti, a posebno na svemu onome što su u prethodnom periodu činili za rudare, svako u svom domenu.

(Foto: RMU Banovići)
(Foto: RMU Banovići)
(Foto: RMU Banovići)

Navodi da su svojim djelovanjem stvorili pravni, zakonodavni, poslovni i ambijentalni okvir u kojem danas Rudnik posluje.

“Današnji obilazak jame “Omazići” i iftar sa rudarima predstavlja izraz našeg dubokog poštovanja prema rudarima, te suštinskog opredjeljenja svih nas da svako iz svog djelokruga rada učinimo sve neophodno da se poboljšaju uvjeti rada i život rudara”, rekao je direktor Salihović.

Ovaj vid posjete rudarima na njihovim radilištima je znak podrške za nesebičan i požrtvovan rad ljudi koji svkodnevno održavaju stabilno funkcionisanje cijelog energetskog sistema Federacije BiH, saopćeno je iz RMU Banovići.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare