Svijet

Rusija najdirektnije zaprijetila Britaniji: Riskirate naš proporcionalni odgovor

Rusko Ministarstvo odbrane upozorilo je na “neposredan proporcionalni odgovor” nastavi li Britanija sa svojim “direktnim provokacijama”, javlja Reuters. Upozorenje ruskog Ministarstva odbrane odnosi se na izjavu britanskog ministra oružanih snaga Jamesa Heappeya, koji je rekao da Britanija podržava ukrajinske napade na ruskoj teritoriji.

Heappey je rekao da “nije nužno problem” bude li Ukrajina pri takvim napadima koristila oružje koje joj je donirala Velika Britanija.

“Želimo potcrtati da će, ostvare li se napadi na koje London poziva režim u Kijevu, doći do našeg neposrednog proporcionalnog odgovora”, objavilo je rusko Ministarstvo odbrane.

“Kao što smo upozorili, ruske oružane snage su 24 sata na dan spremne lansirati udare visoko preciznim dalekometnim oružjem na centre za donošenje odluka u Kijevu”, navodi se u objavi ruskog Ministarstva odbrane.

Rusko Ministarstvo odbrane je, u dosad najdirektnijoj prijetnji Britaniji, objavilo da u slučaju takvih ruskih udara “neće nužno biti problem” budu li predstavnici “određene zapadne zemlje trenutno u tim centrima za donošenje odluka”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare