Vijesti

Ružnić: Krajina će uvijek ponosno čuvati nezavisnu i jedinstvenu BiH

Predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona (USK) i Kantonalne skupštine danas su obilaskom mezarja i groblja, odali poštovanje svim poginulim braniocima Bosne i Hercegovine. Naglasili su važnost podsjećanja i isticanja da su upravo najhrabriji pripadnici Armije Republike BiH položili živote za nezavisnost i suverenost Bosne i Hercegovine.

“Upravo oni su najzaslužniji za nezavisnu, suverenu i slobodnu Bosnu i Hercegovinu, zbog čega njihovu hrabrost i žrtvu uvijek moramo isticati, te biti neizmjerno zahvalni. Također, danas naročito moramo biti glasniji od onih koji osporavaju nezavisnost naše zemlje. Krajina i Krajišnici nisi uzmakli 1992. godine i uvijek će ponosno čuvati nezavisnu i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu”, kazao je kantonalni premijer Mustafa Ružnić.

Predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić dodao je kako se nezavisnost domovine mora potvrđivati i mnogo ozbiljnijim političkim angažmanom i djelovanjem.

“Te 1992. godine smo bili na pravoj strani historije, kao što je to danas važno. Međutim, danas je izuzetno važno i da svi politički lideri u BiH shvate ozbiljnost i odgovornost njihovih pozicija, kako bi apsolutno svim građanima ove zemlje osigurali dostojanstven život i prosperitet”, riječi su predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Halkića.

Prvi mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i u ovom dijelu države bit će neradni dan, te obilježen nizom prigodnih kulturnih i sportskih dešavanja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare