Politika

Sabina Čudić pozitivna na koronavirus: Ovo nisu bezazleni bolovi. O putu pacijenta ćemo kasnije

Zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Sabina Čudić pozitivna je koronavirus. Čudić je to objavila danas na Instragramu.

„Dragi prijatelji, danas sam dobila rezultat da sam pozitivna na Covid-19. Nakon što sam osjetila umor i malaksalost u srijedu ujutro, javila sam se telefonom u svoju ambulantu porodične medicine na Dolac Malti, te dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja “Omer Maslić”, i termin za petak. Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan, i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopštio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje.

Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuća bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni “put pacijenta” i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta ćemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice.

Koristim ovu priliku da vas zamolim se čuvate, da uložite napor da zaštitite sebe, a samim tim i vašu porodicu. Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu “tek obična gripa”. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu, i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije.

Kući sam, u ponedeljak ću nadam se snimati pluća.

Čuvajte se i javite ako nekako možemo pomoći u navigiranju sistema. Koja pitanja želite da uputimo vladi naredne sedmice pored svega što već planiramo?“, napisala je Čudić.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Dragi prijatelji, danas sam dobila rezultat da sam pozitivna na Covid-19. Nakon što sam osjetila umor i malaksalost u srijedu ujutro, javila sam se telefonom u svoju ambulantu porodične medicine na Dolac Malti, te dobila elektronsku uputnicu za testiranje u Domu zdravlja “Omer Maslić”, i termin za petak. Tehničar koji je uzeo bris bio je prijatan i profesionalan, i upravo mi je on danas kada sam nazvala telefonom saopštio rezultat, te dao nekoliko korisnih savjeta kako postupiti dalje. Također sam dobila uputnicu zbog mojih simptoma (temperatura, slabost i ekstremna, probadajuca bol srednjeg dijela leđa) za pregled u Covid centar Saraj-Polje, gdje sam zatekla bolesne ljude kako satima čekaju ispred zgrade, i napustila red nakon nekog vremena zbog vrtoglavice. To je preporučeni “put pacijenta” i dijelim ga sa vama kako bi znali kome se obratiti ukoliko osjetite simptome. Dakle, uputnice za testiranje i pregled pluća izdaje vaša ambulanta porodične medicine. O putu pacijenta cemo govoriti i insistirati na sjednici Predstavničkog doma naredne sedmice. Koristim ovu priliku da vas zamolim se čuvate, da uložite napor da zaštitite sebe, a samim tim i vašu porodicu. Bolovi nisu ni najmanje bezazleni, dapače. Razumijem da se pojedini oporave bez poteškoća, ali kod mnogih to nije slučaj. Upala pluća i sve moguće komplikacije upale pluća nisu “tek obična gripa”. Ja se sasvim sigurno ne osjećam kao da imam tek običnu gripu, i mogu reći da ovu vrstu bolova nisam osjetila ranije. Kući sam, u ponedeljak ću nadam se snimati pluća. Hvala zmajici @dzankey za nestvarnu, očito sa velikom ljubavlju pripremljenu domaću supu i hranu koju je dostavila pred vrata, @redsparrow67 koja brine, ruzi i pruza medicinski savjet, i mnogim drugim koji su humorom, prijateljstvom i pokojim linkom učinili protekle noći ugodnijim. Čuvajte se i javite ako nekako mozemo pomoći u navigiranju sistema. Koja pitanja zelite da uputimo vladi naredne sedmice pored svega sto već planiramo?

Objavu dijeli Sabina Cudic (@sabinacudic)Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare