Region

Sabor izglasao novu vladu Andreja Plenkovića

Vlada premijera Andreja Plenkovića i njen program dobili su kasno u četvratak povjerenje Hrvatskog sabora, premijer je pritom poručio kako će nastojati opravdati dobiveno povjerenje koje doživljava “kao obavezu i šansu” i za Vladu, i za sve hrvatske građane.

Nakon cjelodnevne, maratonske rasprave za drugu Plenkovićevu vladu glasalo je 76 zastupnika od ukupno 151, protiv je bilo 59, suzdržanih nije bilo.

Premijer je na kraju rasprave zahvalio zastupnicima koji su dali podršku programu i ljudima koje je predstavio, ali i onima koji su izrazili kritike i neslaganje.

Oformili smo parlamentarnu većinu s partnerima s kojima ćemo, siguran sam, provesti program oko kojeg smo se suglasili, kazao je i istaknuo da je dovoljno 76 ‘ruku’, koliko ima saborska većina, ako postoji konstruktivnost i želja za radom za Hrvatsku.

PROČITAJTE  Šef hrvatske tajne službe: Rusija je povećala cyber-napade na Hrvatsku, pokušavaju ukrasti osjetljive podatke

“Cilj pred nama je raditi na političkom programu koji, po nama, pogađa sve bitno za Hrvatsku u iduće četiri godine”, poručio je te naglasio kako u tome Hrvatska ima dodatnu polugu za koju se izborila, 22 milijarde eura. Napravili smo iskorak koji nam daje veći manevarski prostor u situaciji bez presedana, imamo alate koje ćemo iskoristiti, imamo više iskustva nego prije četiri godine, imamo uigrane ljude“, rekao je zastupnicima.

“Nastojat ćemo dati sve od sebe, znanjem, stručnošću, elanom, entuzijazmom, imamo motiv, motiv rada za opće dobro, za Hrvatsku, motiv da se odužimo onima koji su za Hrvatsku dali sve, hrvatskim braniteljima, i za njih ćemo raditi u godinama pred nama”, želja nam je da Hrvatska za četiri godine izgleda bolje nego danas”, poručio je Plenković i dobio pljesak.

PROČITAJTE  Švedski parlamentarac zaprijetio Hrvatskoj: Da vas podsjetim gospodine Milanoviću, veta idu u oba smjera

Najavio je i kako će vlada nastojati biti otvorenija prema prijedlozima opozicije.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare