Magazin

Šal, i grije i krasi

Kada temperatura neočekivano padne, a lagana jakna jednostavno više nije dovoljna da vas ugrije, to je znak da izvadite pletene šalove iz ormara. Veliki slojeviti komad za funkcionalnost i stil, šalovi su neophodni dodatak za jesen i zimsku sezonu.

Pomoću šala možete zaokružiti cijeli outfit, takođe može biti i tačka žarišta, na način da podigne svaku dosadnu i jednobojnu kombinaciju.

Funkcionalnost

Šal je bez sumnje jedan od najjednostavnijih, ali i najljepših modnih dodataka. Možda je funkcionalnost ono što vam prvo padne na pamet, no šal predstavlja puno više od toga. Ljepota šalova je to što se mogu iskombinovati na različite načine zbog svoje fantastične svestranosti i elegantnosti.

Ako želite nešto klasičniji izgled, elegantan svileni šal vezan oko vrata je bezvremenski, a za veče, dugi šaroliki oko ramena nadopuniće svaku haljinu. Vuneni šal može stvoriti prekrasan kontrast na vašem kaputu, baš kao što onaj tanki, svileni šal može običan blejzer učiniti kao odabranim s modne piste u Milanu ili Parizu.

Šal umjesto džempera

Ovo je dekorativan način stilizovanja jer šal samo prebacite preko ramena da pada, a onda ga pričvrstite kaišem naglašavajući struk.

Teddy šal

Najelegantniji način da nosite ovaj šal je da ga nalik svilenoj marami prebacite preko jednog ramena. Kada je riječ o veličini šalova, ove zime važi pravilo – što veći, to bolji: njegovi krajevi mogu visiti gotovo do zemlje.

Modni detalj koji razbija monotoniju

Unesite živost u jednobojnu kombinaciju pomoću šarenog šala. Iako sa šalom u jednoj boji nikada ne možete da pogriješite, osjetićete potrebu ove zime da unesete malo ljetnog raspoloženja u svoj stil.

Način vezanja šala

Šal ne treba da nosite samo oko vrata, postoji mnogo drugih načina kako možete vezati šal, na primjer: poput turbana ili rute, možete ga vezati oko bokova i time stvoriti lijepi pojas ili ga jednostavno “objesite” preko ramena.

Isti šal možete vezati na različite načine i tako stvoriti potpuno drugačiji izgled. Najčešće i najtipičnije je vezivanje oko vrata – možete napraviti jednostavan čvor ili ga više puta omotati oko vrata.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare