Sport

Salihamidžić prozvao najboljeg igrača Dortmunda. Stigao mu brutalan odgovor: Začepi usta!

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić prozvao je legendarnog igrača Borussije Dortmund Marca Reusa zbog toga što je ozlijeđen napustio reprezentaciju pa igrao za klub, a onda mu je stigao žestok odgovor sa Signal Iduna Parka.

Salihamidžić je izjavio da se iznenadio kad je vidio da je Reus ranije napustio kamp reprezentacije Njemačke zbog ozljede, a onda već proteklog vikenda bio starter u gostujućoj pobjedi Dortmunda nad Bayer Leverkusenom (4:3).

“Iznenađujuće je da Reus napusti reprezentaciju pa tri dana kasnije igra za Borussiju”

Reus je reprezentaciju napustio nakon pobjede nad Armenijom (6:0) i nije putovao na gostovanje na Island, gdje je Njemačka pobijedila 4:0. Prema službenom saopćenju, on je kamp napustio zbog problema s koljenom.

PROČITAJTE  Zar ste sumnjali u Bracu i Bayern? Najslađi transfer ostavili za kraj

“Nekada je iznenađujuće kada odeš iz reprezentacije i onda dva ili tri dana kasnije zaigraš za klub. To nije prvi put. Naši igrači ostanu tamo i uvijek igraju”, rekao je Salihamidžić prilikom gostovanja na Sky90.

“Neka začepi usta”

Nije se dugo čekalo na odgovor iz Borussije, a oglasio se direktor kluba Michael Zorc.

“Salihamidžić bi trebao začepiti usta i komentirati samo stvari vezane za Bayern. Što misli da je on?” rekao je iznervirani Zorc.Povezani postovi: