Hasan Salihamidžić, Bayern Munchen, nogomet, Thomas Tuchel
Sport

Salihamidžić ‘raskovao’ Bayern nakon blamaže i skandala: Pa ovo je amaterski! Htio sam ih ostaviti na miru, ali sad…

Nakon gotovo blamaže u remiju 1-1 protiv Kelna, sportski direktor Hasan Salihamidžić prvo se suprotstavio Sergeu Gnabryju – a potom i ostatku Bayern ekipe!

Gnabry je za vikend izazvao pometnju putovanjem u Pariz na Fashion Week, trener Julian Nagelsmann tražio je odgovor na terenu. Ali nije došlo: Gnabry je igrao vrlo slabo i morao je da izađe na poluvremenu, piše Bild.

Salihamidžić je potom govorio o putovanju u Pariz.

“Amaterski je, baš ono što Bayern Minhen nije. Radite gimnastiku kada imate slobodan dan. Slobodan dan je dio toga da se odmorite, a zatim da biste mogli nagaziti gas za sljedeću utakmicu. Pričat ćemo o tome. Htio sam da ostavim momke na miru da se pripreme za utakmicu. Ali naravno o tome treba razgovarati.”

Ali Salihamidžić, popularni Braco, je potom razbio ostatak Bayern tima za loš start 2023..

“Rekao bih da je to klasičan početak sezone, prespavali smo. Ne mogu da objasnim ni zašto. Krajnje je vrijeme da se sada prebacimo i počnemo onako kako smo igrali u drugom poluvremenu i da shvatimo da se sada radi o prvenstvu.”

Na pitanje da li je imao osjećaj da to nisu svi shvatili rekao je:

“Da, jesam imao taj osjećaj.”

Barem su neki igrači to tako vidjeli. Golgeter Joshua Kimmich gunđao je:

“Nedostajali su nam stav i fokus. To je bilo bolje u drugom poluvremenu, ali to je ipak nešto što moramo brzo promijeniti. Za mene je to pitanje stava. Moramo da budemo pohlepniji i hvatljiviji, to nas je odlikovalo prošle godine. Imali smo potpuno drugačije shvatanje sebe. Ulazak u ovaj tok bio je zaista težak posao i to moramo još jednom pokazati. Cilj mora biti da se ponovo pokrene ovakva trka.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare