Sport

Salihamidžić se prepucava s agentom Lewandowskog. Dobio je upozorenje: Ne bih vam to preporučio

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić u televizijskoj emisiji govorio je o Piniju Zahaviju, agentu Roberta Lewandowskog. Podsjetimo, poljski napadač želi napustiti minhenski klub, no ima ugovor do 2023. godine, pa ga ne žele pustiti. Kao želja Lewandowskog navodi se prelazak u Barcelonu.

“Ima agenta koji mu je potpuno pomutio mozak”, rekao je popularno zvani Braco te odbacio navode prema kojima Bayern Lewandowskom nije dao nikakvu ponudu za produženje ugovora. “Jasno je da je dobio ponudu s terminom i iznosom”, istakao je direktor Bayerna, pa dodao kako sumnja da je takve spekulacije proizveo baš Zahavi. “Ako je to napravio, to je žalosno”, izjavio je.

Salihamidžić je ponovio izjavu izvršnog direktora Olivera Kahna. “Lewa ima ugovor do ljeta iduće godine i on će ga odraditi, to je jasno. Najvažnije nam je imati ugovor s najvažnijim igračem, kojeg bi mnogi evropski klubovi htjeli imati”, nastavio je Braco. Nije želio odgovoriti na pitanje jesu li dobili konkretnu ponudu Barcelone za Lewandowskog.

“Ne bih vam to preporučio”

Zahavi nije dugo čekao, već je putem Bilda odgovorio Salihamidžiću. “Naravno da mogu zadržati Lewandowskog još godinu dana. Budimo pošteni, on ima ugovor do 2023. Ali ja vam to ne bih preporučio. Bayern je historija za Roberta Lewandowskog”, izjavio je Zahavi.

“Mjesecima se ne osjeća poštovanim od strane nadležnih ljudi Bayerna. Nisu izgubili igrača Lewandowskog, već osobu Roberta”, dodao je Zahavi. Kicker navodi kako je Bayern navodno pokušao dovesti Erlinga Haalanda, no on je iz Borussije Dortmund otišao u Manchester CityPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare