Sport

Šampionska parada u Buenos Airesu: Argentinci dočekuju Messija i ostale heroje

Šampioska parada priređena je na ulicama Buenos Airesa.

Veliki broj Argentinaca preplavio je ulice glavnog grada kako bi dočekali nogometaše "Gaučosa" i proslavili treće osvajanje titule prvaka svijeta.

Reprezentacija Argentine, predvođena Leom Messijem, konačno se vratila kući nakon što je prošle nedjelje u Dohi, u Kataru, ostvarila historijsku pobjedu u finalu protiv Francuske.

(Foto: AA)

Slike argentinskih navijača koji slave svoju treću titulu sa Svjetskog prvenstva obišle su cijeli svijet.

Sada stiže biti još mnogo materijala nakon što je ekipa selektora Lionela Scalonija sletjela na domaće tlo nakon dugog putovanja na letu Aerolineas Argentinas.

(Foto: AA)

Prvi koji se ukrcao iz aviona na aerodromu Ezeiza u Buenos Airesu bio je niko drugi do Lionel Messi. Odmah nakon njega izašli su predsjednik AFA-e Chiqui Tapia i menadžer Lionel Scaloni.

Najbolji igrač (MVP) Svjetskog prvenstva bio je sav nasmijan dok je držao kultni trofej Julesa Rimeta. Oko vrata je nosio i medalju za prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

(Foto: AA)

Argentinski igrači potom su se ukrcali u otvoreni autobus koji ih je odvezao na kratku vožnju do sjedišta AFA-e (Argentinskog nogometnog saveza).

Tamo su se odmorili prije velike parade koja ih očekuje danas, prenosi Marca.

La Scaloneta, nadimak selekcije (odmilja nazvani po njihovom selektoru), krenuo je na dugu turneju u rano poslijepodne nakon što je utorak proglašen praznikom.

(Foto: AA)

Ovo će biti ruta koju će voziti otvoreni autobus sa igračima kroz Buenos Aires: Ezeiza- Autopista Ricchieri - Dellepiane - Autopista 25 de Mayo - Avenida 9 de Julio - Avenida del Libertador - Avenida Figueroa Alcorta - Libertador- Avenida General Paz - Ricchieri, i vratit će se i završiti paradu u sjedištu AFA-e.