Film kojim se proslavio Samuel L. Jackson je bio Pakleni šund (Pulp Fiction) iz 1994. godine, reditelja Quentina Tarantina
Film

Samuel L. Jackson otkrio koja uloga mu je zauvijek promijenila život. Iznenadio je sve

Film kojim se proslavio Samuel L. Jackson je bio Pakleni šund (Pulp Fiction) iz 1994. godine, reditelja Quentina Tarantina. Ulogom Julesa Winnfielda Jackson je imao priliku pokazati svijetu svoj glumački talent, kojim je impresionirao brojne reditelje i glumačke kolege. Među njima se našao i Bruce Willis koji je očajnički htio raditi s Jacksonom na franšizi Umri muški, piše FandomWire.

Bruce Willis je naslutio da bi Umri muški 3, koji je režirao John McTiernan, mogao zauvijek promijeniti Jacksonov život i bio je u pravu. Jackson je također priznao da je franšiza Umri muški za njega učinila više nego Pakleni šund.

Iako su skupa radili na Paklenom šundu, Willis je imao puno više iskustva u Hollywoodu i odmah je prepoznao buduću zvijezdu u Jacksonu.

“Samuelov posljednji govor u Paklenom šundu potpuno me oduševio. Priča o iskupljenju, ali istovremeno je i smiješan. Insistirao sam na tome da reditelj John McTiernan pogleda film.”

Willis je bio potpuno očaran Jacksonovim šarmom i karizmom pred kamerom te je očajnički htio Jacksona u nadolazećim filmovima Umri muški. Na njegovu sreću, Jackson je bio veliki fan franšize i odmah je prihvatio ponudu.

“Ako listam televizijske kanale i naletim na Brucea, zaustavit ću se i reći: ‘Moram pogledati ovu scenu.’ Pogotovo ako je u pitanju scena u kojoj trči preko stakla. Sljedeća stvar koju znam, pogledao sam cijeli film – Umri muški sam pogledao možda 30 puta. Oduvijek sam bio ljubomoran na Reginalda Vesa Johnsona jer je glumio policajca u prva dva filma. Mislio sam: ‘Pa gdje sam bio kad su imali audicije za tu ulogu?!'”, izjavio je Samuel L. Jackson.

Iako je Pakleni šund bio ključan jer je Jackson imao priliku pokazati svoje talente, Umri muški je zacementirao njegovo ime među najboljim holivudskim glumcima.

“Nakon Paklenog šunda sam postao prepoznatljiv, ali ne bih rekao da sam bio velika zvijezda”, otkrio je glumac u razgovoru za Vogue.

“Ovako se to odigralo: Bruce Willis i ja smo radili na filmu Umri muški kad je Pakleni šund izašao i skupa smo ga išli gledati u Cannesu. Obojica smo mislili kako je film odličan, a Bruce je rekao: ‘Da, ovo je dobro i zbog ovog filma ćeš biti prepoznat, ali Umri muški će te pretvoriti u zvijezdu. Umri muški će ti promijeniti život.’

Bruce Willis je bio u pravu, Umri muški 3 je postao najgledaniji film te godine, a Samuel L. Jackson je nakon njega glumio u hit filmovima poput Ratova zvijezda, Dubokog modrog mora i Ratnih pravila. Trenutno je član Marvelove glumačke ekipe u kojoj glumi Nicka Furyja, a ove godine ćemo ga moći gledati u filmu The Marvels.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare