Politika

Sanel Kajan: Neka javnost zna! Ovi vijećnici su omogućili da u Mostaru i dalje budu isticana obilježja Herceg-Bosne

Sanel Kajan, član Demokratske fronte i novoizabrani poslanik u Parlamentu Federacije BiH, oglasio se večeras na svom Facebook profilu. Povod je današnja sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara. Na čijem dnevnom redu je, pored ostalog, bila Odluka o isticanju obilježja na objektima Grada Mostara.

Naime, vijećnici su glasali o odluci kojom bi se reguliralo da u javnim ustanovama Grada Mostara mogu biti istaknuta samo obilježa države Bosne i Hercegovine i Grada Mostara (grb i zastava).

Kajan je izvjestio da su ovu odluku podržali Klubovi Koalicije za Mostar prevođene SDA-om, SDP-om, PMP-om. Te vijećnica Irma Baralija iz Naše stranke.

Sa druge strane, protiv ove odluke bili su Klub HDZ-a, HRS-a, vijećnica Naše stranke Boška Ćavar i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević iz SNSD-a. Kajan naglašava da su tako omogućili da u javnim ustanovama Grada Mostara i dalje budu isticana obilježja tzv. HRHB, križevi, raspela i brojanice.

“I ovog puta se pokazalo da vrlo često samo jedan glas presudi. Naime, Odluka o isticanju obilježja na objektima Grada Mostara i unutar njih, isticanju-projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima koju je predložila Koalicija za Mostar dobila je 17 glasova. Što je bilo nedovoljno za usvajanje Odluke. Da bi se usvojila odluka bilo je potrebno 18 glasova vijećnika”, poručio je Sanel Kajan u svom Facebook profilu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare