Vijesti

Sarajevo i Rim su danas potpisali memorandum o saradnji. Karić: Od danas imamo podlogu za bolju i kvalitetniju saradnju

Sarajevo i Rim danas su i zvanično potpisali memorandum o saradnji. Ovo je na svom zvaničnom Facebook profilu potvrdila i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić. Karić trenutno boravi u Italiji. Danas se sa sastala sa gradonačelnikom Rima i zvanično su potpisali memorandum o saradnji ova dva glavna grada.

Karić je pojasnila da ovom posjetom je dat dodatni impuls budućim konkretnim projektima i planovima dvije prijestolnice.

“Kultura, historijska baština, turizam, ekologija, urbanistički i tehnološki razvoj poveznice su i prilike ka boljem i sadržajnijem životu naših građanki i građana. Sarajevo i Rim, kosmopolitski gradovi, muzeji na otvorenom, od danas imaju podlogu za bolju i kvalitetniju saradnju”, napisala je Karić na svom Facebooku.

Ispod ove objave nizalo se niz pozitivnih komentara građana Sarajeva.

“Ma svaka čast…učinila si za Sarajevo i BiH vise od svih političara zajedno…”, glasio je samo jedan od komentara.

Podsjetimo, Karić je jučer otputovala u Rim odmah nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Jučer najavila da će potpisati prvi sporazum u historiji o saradnji sa Sarajevom.

Na jučerašnjoj sjednici izglasan novi statut grada. Na sjednici Karić je najavila oživljavanje prijateljstva i jačanje pozicije grada Sarajeva u krugovima evropskih prijestolnica. Sarajevo i Rim su danas potpisali memorandum i time potvrdili ove najave.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare