Politika

Sarajevski SDP podržao gradonačelnicu Karić u ponovnom dovođenju Olimpijade u Sarajevo

Sjednica Kantonalnog odbora SDP Sarajevo održana je u Općini Vogošća. Na sjednici su usvojeni zaključci o principima kojim će se sarajevski SDP voditi u procesu imenovanja nove ministrice ili ministra visokog obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo.

Prihvaćen je zaključak o podršci gradonačelnici Sarajeva i gradskim vijećnicima za postavljanje spomen obilježja na Kazanima. Pozdravljena podrška gradova regiona Gradu Sarajevu za učešće na Olimpijskim igrama 2030. i data puna politička podrška gradonačelnici Benjamina Karić u projektu ponovnog dovođenja Olimpijade u Sarajevo.

Potvrđena su i rukovodstva savjeta sarajevskog SDP-a koja će ubuduće upravljati politikama u 16 ključnih oblasti rada naših predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj/predstavničkoj vlasti, te imenovanja povjereništava Foruma mladih, Foruma žena, Foruma sindikalnih aktivista i Foruma seniora sarajevskog SDP-a koji će u roku od 60 dana održati izborne konvencije.

Imenovano je i povjereništvo SDP BiH Trnovo na čelu sa dr. Elvedinom Tatarevićem.

Rukovodstvo sarajevskog SDP-a je posjetom Vogošći započelo obilazak svih općinskih organizacija s ciljem upoznavanja sa lokalnim problemima građana i organizovanja reakcija sa viših nivoa vlasti zarad unaprijeđenja kvaliteta života svakog čovjeka u Kantonu Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare