Vijesti

Sarajlić kuka na HDZ i SNSD, Konaković: Vi ste im to omogućili, valjda zato jer ste duduci

Trakavica oko budžeta BiH nastavila se danas u Domu naroda BiH.

S obzirom na to da je Komisija za finansije usvojila amandmane i da je vjerovatno da će i Dom naroda to isto učiniti u drugom čitanju, budžeta neće biti još izvijesno vrijeme, jer ga onda ponovo mora usvojiti i Predstavnički dom.

O tome je kukao i Asim Sarajlić, delegat SDA u Domu naroda. On je pesimistično najavio da HDZ i SNSD sve diktiraju i da se radi na tome da budžeta što duže nema.

Međutim, upravo je SDA svojevremeno dala apsolutnu većinu i HDZ-z i SNSD-u u Domu naroda. Na to je podsjetio Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde. Njegov status prenijet ćemo u cjelosti.

“Asim Sarajlić nam kaže danas da SNSD i HDZ imaju većinu u Domu naroda PSBiH, da su nametnuli amandmane i da Čović diktira tempo.

Možda danas da nam kažu Bakir i Asim jel’ isto 3 ili 4 Dodikova u klubu Srba?

Onako kako su kao papagaji ponavljali kad su imenovali Dušanku Majkić, obojica, plus armija botova i uhljeba u isti glas.

Mogu Dodik i Čović šta god hoće jer je naša realnost da nas Asim i nakon afere “Asim” predstavlja u ovom domu. Asim u ime Bošnjaka govori.

Danas Dodik i Čović sa 8 i 2/3 u Vijeću ministara i sa 8 ruku u Domu naroda PSBiH mogu raditi šta hoće, samo sto oni nisu sami dosli do tih brojeva. Vi ste ih ojačali.

Ja još uvijek želim da vjerujem da je to samo zbog toga što ste duduci i sto ste okruženi nesposobnim kadrovima. Državu ste dali za Vladu KS, za imenovanje Osmice i čelo KCUS-a. I sad bi prebacivali odgovornost na nekoga?

p.s

Kantonalni su mup-ovi pozivali na razgovore povjerenike Naroda i pravde da provjere da li se spremaju protesti, na naše su ljude vršili pritisak po nalogu FUP-a. E baš ste napravili “pritisak”.Povezani postovi: