Politika

Šarović: “Dodikova politika je propala. Samo je pitanje kako da to proda, a da javnost ne vidi”

Ako ne znate šta da radite, nemate ideju niti stav onda koristite ovaj naziv “aktuelna politička situacija”, a to je u suštini sve ali i ništa, kao što je i sama sutrašnja sjednica narodne skupštine RS. I ma koliko se trudili niko nije uspio da shvati šta ova vlast hoće sutra”, kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Možda će do ujutru da smisle šta da rade jer mi iz ovog materijala ništa nismo mogli vidjeti. To je pregršt nekih stavova i zaključaka koji su prežvakani jedno stotinu puta. Ništa novo. Oni ne znaju kojim putem dalje da idu jer su se zapleli u sve manipulacije i nemaju nikakvo rješenje“, istakao je Šarović.

Klasično namještanje

Komentarišući zahtjeve Ujedinjene Srpske Šarović je izjavio da je to klasično namještanje da druga stranka navodno predloži ono što Dodik neće od njega da se čuje a to je odustajanje.

„To je praktično odustajanje od 145 ranije nametnutih zakona i ovdje je samo pitanje kako da se to proda a da javnost ne vidi. Ova politika je u suštini propala. Ona nema nikakav izlaz jer svaki izlaz je u suštini ćorsokak. Apsolutno. Nemaju rješenje ni za Inckov zakon pa predlažu nešto drugo što je obična varka“, pojasnio je lider SDS-a.

Šarović kaže da je ovo spasavanje onoga što se može spasiti na što su iz SDS upozoravali sve ove mjesece.

„Ovo je put u nigdje, gdje će jedino posljedice da trpe i već trpe građani. Republika će doći u izolaciju od ključnih međunarodnih faktora što je pogubno i do čega nas je dovela politika oličena u Dodiku i SNSD-u, koji su krenuli u jedan nemogući pohod, bez jasnog plana i isključivo zarad vlastitih interesa“, kazao je Šarović.

Dodik neće javno odustati, ističe Šarović, nego će se prilagođavati tako što će u vazduhu ostaviti to otvoreno pitanje u susret opštim izborima i gdje bi se narodu i dalje davala nada da je ovo ta vlast koja će da omogući ovo ili ono.

„Sada, kada su vidjeli da ta velika priča ne drži pažnju, obilaze gradilišta kako bi sada skrenuli pažnju na taj način, kako bi sebe predstavili kao nekoga ko donosi napredak, nove kilometre autoputeva…Kasno su se ipak sjetili, na ekonomskom planu svih ovih godina nije urađena ništa. Naprotiv“, ponovio je Šarović.

Obična varka

On kaže da je obična varka i predlaganje zakona kojim se zabranjuje nazivanje bilo kog naroda genocidnim jer ništa se sa tim ne rješava, i to je zamazivanje očiju javnosti jer Inckova odluka ostaje i ništa se ne mijenja.

„Incko je napravio užasan potez i čućete to i od međunarodnnih zvaničnika, službeno ili neslužbeno i zato se mora naći dovoljno ozbiljno rješenje. Rješenje je ili da se zamrzne implementacija dok se ne dođe do dogovora. Uostalom ta rješenja su našli i u Srbiji, Crnoj Gori i u Hrvatskoj valjda i tamo ima nešto što je prihvatljivo i u BiH“, kazao je predsjednik SDS-a.

On kaže da se SNSD već vratio u institucije, jer su krijući, oni već imali tri sjednice a nikoga o tome nisu obavještavali.

„Mimo očiju javnosti oni u institucijama rade za svoje interese“, zaključuje Šarović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare