Vijesti

Šarović: Naručeni izvještaj MUP-a ne može sakriti da se u Banjoj Luci desio narod

“Naručeni policijski izvještaj kojim se govori o navodnom broju prisutnih na jučerašnjem skupu opozicije, neprofesionalno izvještavanje RTRS-a i arogantne izjave Milorada Dodika o našim jasnim zahtjevima s protesta, ne mogu da umanje činjenicu da se jučer u Banjoj Luci desio narod koji neće posustati dok se naši zahtjevi ne ispune”, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS).

“Jasno je da još od jučer popodne vladajući SNSD-e, uz pomoć Radio-televizije Republike Srpske, pokušava da umanji razmjere našeg skupa. Jutros se tome pridružio i MUP kroz izvještaj o broju prisutnih na skupu. Sve rade da minimalizuju narodne zahtjeve iznesene na skupu kao i činjenicu da se juče desio jedan od najvećih protesta u Banjoj Luci u proteklih nekoliko godina”, poručio je Šarović.

PROČITAJTE  Opozicija nakon sastanka s Varhelyjem: BiH bi mogla ostati bez 1,5 milijardi eura

“Laž je jedina konstanta ovog režima što potvrđuje i činjenica da dosad nisu pružili nijedan konkretan niti validan odgovor na brojne dokaze o njihovim kriminalnim radnjama i isporukama tehničkog gasa bolnicama u Republici Srpskoj”, dodaje Šarović.

On kaže da je bolje za vlast da, umjesto što pokušava da minimalizuje skup, počne da radi na realizaciji zaključaka koje su lideri opozicije i građani jučer iznijeli na Trgu Krajine.

“Očekujemo i uključenje BN televizije u MUH-A i ostavke ključnih ljudi zdravstva prema rokovima koje smo jučer isporučili vlasti. U protivnom, protesti će se nastaviti pa će režim opet morati lažima da zavarava sam sebe jer narod više ne može – zaključio je Šarović”, saopćio je Sektor za politiku i medije SDS-a.

PROČITAJTE  U Sarajevu uhapšeno pet osoba osumničenih za ratne zločine nad civilima


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare