Vijesti

Šarović: Nerazuman i veoma loš potez Dodika

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović ocijenio je nerazumnim i veoma lošim potez člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika u vezi s ‘inicijativom za premještanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem’.

“Politički nerazuman i veoma loš potez člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o inicijativi za premještanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, rezultirao je onim što se nije smjelo dogoditi, a što se moglo pretpostaviti da će biti reakcija s druge strane, ovoga puta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića – da se na dnevni red stavi priznanje Kosova”, kazao je danas Šarović.

Dodao je kako ‘premještanje Ambasade’ predstavlja nepotrebnu avanturu.

“Nepotrebna i opasna avantura zvana ‘premještanje Ambasade BiH’, u kojoj u stvari Dodik nema nikavu ulogu, rezultirala je onim što se do sada nikada nije pokrenulo na sjednici Predsjedništva BiH i što je u političkom smislu veoma loše za Republiku Srpsku. Stavljanje na sto priznanja Kosova od BiH, direktna je i opasna posljedica jednako lošeg političkog poteza Milorada Dodika”, pojasnio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare