Politika

Šarović o Dodikovim potezima: “Alo čovječe, dosta je više! Ovo je jedno sljepilo i mi ćemo da ga zaustavimo”

Ovo je trenutak kada moramo da Dodiku kažemo: “Alo čovječe, dosta je više. Ne možeš kao taoce da držiš milion ljudi sa nekom pričom, koju samo ti razumiješ”, istakao je Šarović.

On dodaje da se Dodik mora spriječiti da Republiku Srpsku ne uvede u krizu u kojoj će dominirati strah od incidenata i sukoba.

Šarović ističe da je legitimno da se traži vraćanje nekih nadležnosti, ali ne na način kako to sad hoće Dodik.

– Ovo je jedna avantura u koju Dodik vodi Republiku Srpsku. Ovo je jedno sljepilo i mi ćemo da ga zaustavimo. Biće nas sve više jer ne smijemo dozvoliti da Republika Srpska upadne u probleme – navodi se Šarovićeva izjava u saopštenju iz SDS.

PROČITAJTE  Počelo rušenje restorana Dodikovog kuma. Stanivuković: Vraćamo imovinu koja je gradska

Šarović ističe da se mora sačuvati mir i bezbjednost.

On kaže da ne vjeruje Dodiku da je za svoje poteze obezbijedio podršku nekoliko zemalja EU.

– Ne vjerujem u to. Zapazio sam izjavu koja je došla iz Beograda od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i po meni ona je prilično jasna. Ja je čitam na jednostavan način. Stvari je postavio na svoje mjesto i rekao da podržava teritorijalni integritet BiH, Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine. Da je dijalog jedini način za rješavanje određenih problema i da jednostrane odluke s bilo koje strane on ne podržava – navodi Šarović.

On je mišljenja da je to upućeno Miloradu Dodiku.

PROČITAJTE  Nikšić: Prvo treba osigurati da izbori budu pošteni. Bojkot? I u Srbiji je bio, pa sad neki preko TV-a gledaju Skupštinu

– Poruka iz Beograda je vrlo važna u ovom trenutku pogotovo za Republiku Srpsku, jer je to matrica ponašanja i u Republici Srpskoj i dolazi sa tako visokog mjesta u Srbiji – ističe Šarović.

On je rekao da ne zna da li Dodik ima neku drugu podršku, ali je mišljenja da Republika Srpska zbog politike kakva se vodi ima više neprijatelja nego prijatelja.

– To je zabrinjavajuće, jer je Republika Srpska ostala bez prijatelja na međunarodnom planu – smatra Šarović.

On je zaključio da Dejtonska arhitektura nema alternativu i da nije dobro za Republiku Srpsku ići u raspakivanje Dejtona.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare