Politika

Šarović poručio da neće više čekati na SNSD: Preuzet ćemo stvari u svoje ruke. Razobličit ćemo ih

SDS više neće čekati, već će u skorom periodu dati vlastiti stav kako da se riješi politička kriza u BiH po pitanju „Inzkovog zakona“, kao i odluka Ustavnog suda BiH.

Bar je tako kazao predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon današnje sjednice Glavnog odbora ove stranke.

On ističe da je na sjednici konstatovano da vlast, u namjeri da krizu prenese u 2022. godinu, nije poduzela nijedan potez kako bi riješila nagomilane probleme zbog čega će SDS preuzeti stvari u svoje ruke.

Šarović najavljuje da će govoriti na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS na kojoj će tema biti vraćanje nadležnosti Republike Srpske.

“Doći ću na posebnu sjednicu Narodne skupštine RS jer je ovo pitanje koje mene suštinski interesuje. Nađite jednu odluku kojom je prenesena nadležnost na nivo BiH, a koju je potpisao ili za koju je digao ruku Mirko Šarović. Zbog tih stvari sam bio u zatvoru i sankcionisan 9 godina od strane visokog predstavnika. Dodik nema nikakvo pravo da glumi nekog narodnog heroja i da se kocka sa Republikom Srpskom”, poručio je Šarović.

On kaže da je lider SNSD, Milorad Dodik očigledno reterirao i namjerava da kupi vrijeme odgađajući termin posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

“Očigledno odustaju od vraćanja nadležnosti, a da su sve aktivnosti vođene isključivo da bi se popravio poljuljani rejting SNSD i njegovog lidera. Narodna skupština je pravo mjesto da razobličimo lažnu politiku SNSD”, istakao je Šarović.

Poručuje da je očigledno da Dodik nastoji da ovu krizu prenese u 2022. godine i da na krilima te krize osvoje još jedan četverogodišnji mandat.

“Odgovorit ćemo na ova pitanja na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske jer je SDS državotovorna stranka i politička organizacija koja je Republici Srpskoj politički obezbijedila sve ove nadležnosti koje su izgubljene isključivo radom SNSD. Mi ćemo i dalje postupati patriotski i u interesu našeg narod, ne dovodeći Republiku Srpsku u pitanje ni na koji način”, rekao je Šarović.

Kako je saopštenju iz SDS, na današnjoj sjednici GO među najvažnijim temama bila su enormna poskupljenja, inflacija i pad životnog standarda, kao i pitanje položaja boračke populacije u RS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare