Politika

Šarović: RS ne smije i neće biti talac političke sudbine Milorada Dodika

Republika Srpska ne smije i neće biti talac političke sudbine Milorada Dodika. Postojat će i bit će snažna mnogo godina i nakon što Milorad Dodik ne bude na vlasti - istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

„Politički je neodgovorno i prema narodu i prema Republici Srpskoj reći da je Republika Srpska Milorad Dodik, što možemo da čujemo ovih dana od njegovih saradnika“ - poručio je Šarović.

On je kazao da kada su smjenjivani predstavnici SDS-a od Pedija Ešdauna i Karlosa Vestendorfa, niko od tih ljudi nije svoju političku sudbinu poistovjećivao s Republikom Srpskom.

„Dodik na ovoj krizi dizanjem nacionalnih tenzija pokušava da stvori atmosferu koja će mu pomoći da dobije još jedne izbore. To je legitimna partijska kampanja. Ali onda kada bude trebalo nositi odgovornost za postupke u toj, ponavljam, partijskoj kampanji, Dodik ne treba da se krije iza Republike Srpske. Nijedan pojedinac ne smije da se poistovjećuje s Republikom Srpskom i da svoju političku sudbinu poistovjećuje sa sudbinom srpskog naroda“ - zaključio je Šarović u saopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.