Politika

Šarović: U NSRS smo pričali da Tužilaštvo BiH treba ukinuti, a onda ministri SNSD-a glasaju da im se uplati 450.000 KM podrške

Posebna sjednica NSRS je u toku, a predstavnicima opozicije nikako nije jasno koji je njen smisao.

Na to je ukazao u svom obraćanju predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

“Upinjali smo se da shvatimo smisao ove sjednice. Ovo je vješto urađeno, prvo sa odobirom da samo dvojica mogu da govore, a onda s ovim redoslijedom koji ste obrnuli da prvo pričaju oni koji imaju manje poslanika. To je scenario u kojem mi ne trebamo da na kraju saznamo šta je namjera”, rekao je Šarović.

On je kazao da iz govora predsjedavajućeg NSRS Nedeljka Čubrilovića nisu mogli ništa pametno čuti.

“Malo je reći da je ovo tragikomično, iz ovog ne možemo izvići bilo šta, što bi nas i goste i poslanike usmjerilo ka tome kako da damo svoj komentar, preostaje nam da trošimo ovih 20-tak minuta i da biramo teme neznajući je li to to o čemu Čubrilović priča”.

Onda je kazao da će samo pokušati da pogodi šta bi mogao da bude smisao.

“Mislim da je bio pokušaj da danas čujemo da li mi dalje idemo u implemetanciju onih zaključaka NSRS gdje se krenulo u proces vraćana nadležnosti RS od onih 140 i nešto ili se od toga odustaje ili ćemo danas čuti nešto za Inzkovu odluku, kako je prevazići…
Nisam siguran šta će od svega toga da se čuje od Dodika u završnom govoru”, naveo je Šarović.

On je istakao da će nešto govoriti o zaključcima NSRS.

“O povratku u institucije, odlučivanju, naš stav je bio jasan – da o tome odluku treba da donese NSRS tako što će te zaključke ukinuti ili preinačiti. U decembru mjesecu bile su dvije sjednice Vijeća ministara. Da li nas je neko pitao za to kao nekog ko je dio tog zajedničkog dogovora, da li treba da se ide na te sjednice. Bilo je 27 tačaka i sve odluke su donesene jednoglasno. Jedna se odnosi na Tužilaštvo BiH i 450.000 KM je izdvojeno za podršku toj instituciju. Instituciji o kojoj smo raspravljali i govorili da je treba ukinuti. Za to su glasali i ministri iz RS”, naveo je Šarović.

On je istakao da je RS najkorumpiranija u Evropi i treća najkorumpiranija u BiH.

Uputio je i djelimičnu kritiku Draganu Čoviću, koji prisustvuje sjednici.

Šarović je istakao da uvažava Čovića i da razumije ono što radi, ali da Dodik nije jedina adresa u RS s kojom treba da priča.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare