Sport

Saša Maksimović: Poziv u reprezentaciju je motiv za jači rad

Nekadašnji U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Maksimović prvi put je dobio poziv u A tim i za svoj 22. rođendan, 18. decembra imaće priliku da debituje za seniorsku selekciju.

Fudbaler Slobode za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH ističe da je presretan nakon što je dobio poziv u naš nacionalni tim.

“Sigurno je da je san svakog fudbalera da predstavlja svoju zemlju. Čim sam dobio ovaj poziv, bio sam presretan, ovo je motiv za dalji i jači rad u narednom periodu”, rekao je Saša Maksimović i osvrnuo se na igre Slobode u aktuelnoj sezoni:

“Mogu biti zadovoljan nastupima u ovoj godini, ali uvijek može bolje. Mislim da smo još uvijek u veoma dobroj poziciji. Sezona je skoro završil, tako da mislim da možemo odgovoriti svim zahtjevima koje šef stavi ispred nas. “

Maksimović očekuje tešku utakmicu protiv SAD-a, ali smatra da naš tim ima kvalitet i da se može suprostaviti domaćinu.

“Čeka nas teška utakmica, iako su igrači iz njihove lige koja ima kvalitet. Ipak, imamo i mi kvalitet i sigurno je da ćemo im se moći suprotstaviti na najbolji način.”

Maksimović je ove sezone odigrao 21 susret u svim takmičenjima za Slobodu, zabio tri gola i dva puta asistirao.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare